Експерт: Генпрокуратурі загрожують нові атаки у зв’язку з допитом Януковича
04.05.2017 14:52

Український політичний оглядач Тарас Чорновіл на своїй сторінці в Facebook пише про те, що здавалося б, абсолютно позитивна новина про повернення в держбюджет півтора мільярдів доларів, викрадених «сім'єю» Януковича, таки не сподобалася парі коментаторів, які взялися доказувати, як це все погано, передає replyua.net.

За словами експерта, Лещенко вже нікого не здивує, він таки зумів «пробити дно», але виринули ще пару «правдошукачів» чи адвокатів. Насправді ж, та операція була філігранною, все було передбачено й створено такі юридичні передумови, щоб жодних оскаржень не могло бути.

«Зараз починається значно гірша, підліша й масовіша кампанія з дискредитації процесу над Януковичем за державну зраду. Тут уже побачимо значно більші й мотивованіші ряди прихованих захисників. Насправді ж вони навіть деколи його самого трошки покартають, але весь свій «праведний гнів» звернуть на Луценка, ГПУ, військову прокуратуру, колегію суддів тощо», – написав Тарас Чорновіл. Він додає, що варто розуміти, що дана справа в силу наявних фактів має безальтернативний майбутній результат. Зараз захисники постараються його максимально затягувати. Тому їм потрібне суспільне несприйняття дій прокуратури.

Експерт наголошує, що всі ми проти Януковича, але нам нав'язують переконання, що все, що робить прокуратура – безграмотно або свавільно й незаконно. І от ми починаємо толерувати все те, що витворяють адвокати Януковича, «зловживаючи процесуальними правами на захист», а далі, коли нам нав'яжуть пропагандистське телешоу у вигляді публічних допитів Януковича, вже повернуться з теплих морів нардепи й ми почуємо від тої ж Тимошенко: «...я була у Львові, Харкові, Дніпрі... й мені там люди на вулицях казали: поверніть нам краще знову Януковича». «Кожен раз, коли чуємо нині щось проти сьогоднішнього процесу, давайте згадаємо – це теж частина гібридної війни, в якій Януковичу визначена не надто гонорова роль «тилового валета», а нашим численним підбріхувачам – узагалі роль простих шестірок», – резюмував Тарас Чорновіл.