12.05.2017 22:39

Зустріч президента США Дональда Трампа з Сергієм Лавровим і потім з Павлом Клімкіним підтверджує, що Білий дім хоче нормалізувати відносини з Росією. Таку думку в коментарі одному з інтернет-видань висловив колишній депутат Державної думи Росії Ілля Пономарьов, передає replyua.net.

«Зустріч Трампа з Лавровим і Клімкіним показала, на мій погляд, те, що найголовніше воно підтверджує, що американці цікавляться переговорами в Росії, що вони хочуть так чи інакше ситуацію, яка склалася, вирішити. Це те, що з самого початку було частиною передвиборчої кампанії Трампа. Це ніколи і не змінювалося. У Вашингтоні критична ситуація, коли контакти з Росією є тактовними. Проте, Трамп вважає для себе можливим зустрічатися безпосередньо з міністром закордонних справ, що, в взагалі-то, в американській практиці є вкрай рідкісним випадком, щоб президент країни приймав не президента країни, а міністра закордонних справ. В принципі, інтерес до цього питання є», - вважає Пономарьов.

Політик додав, що далі немає ніяких подробиць і це теж зрозуміло, тому що на даний момент немає ніякої альтернативи Мінським угодами. І деструктивна позиція, що Трампа, що Німеччини, де восени відбудуться вибори, це не позиція, яка може привести до якогось врегулювання.