Бійці АТО зіткнулися на Донбасі з новим вбивцею
15.07.2017 07:44

Російські терористи почали використовувати на Донбасі протитанкові кумулятивні міни ТМ-72 зі штатним індукційним детонатором МВН-72

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив учасник АТО Віталій Клім, пише Політека.

«Особливість детонатора полягає в тому, що після його приведення в бойове положення він здатний реагувати на магнітне поле танка, ББМ або автомобіля, а також на магнітополе включеного міношукача, як і від металевого корпусу самого міношукача», – пояснив Клім.

Даний детонатор здатний в радіусі до 1 м реагувати на будь-який металевий предмет типу шомпол, багнет ніж, автомат, каска, ліхтарик, колечко, ланцюжок, масивна сережка, металокерамічні зуби або протези, на мобільний телефон або рацію. При цьому, відзначає Клім, неважливо, вони включені чи ні. При дотику може також зреагувати на слабкий статичний розряд.

Клим також зазначив, що боєць, який наткнувся на подібну міну і залишився в живих, може вважати, що він народився вдруге. За словами Кліма, для знешкодження міни саперові необхідно роздягтися до гола, зняти з себе всі металеві предмети, змити з себе все солезмістовні потожірові виділення і одягнути на себе лише той одяг, який не містить в собі полімерних або вовняних волокон або ниток.

«Це з метою виключення виникнення статичних струмів і розрядів. З тієї ж причини волосся на голові повинно бути ретельно упаковано під косинку а ті що на руках зволожені якимось жирним лосьйоном або кремом. Не забудемо одягнути на руки тонкі діелектричні рукавички і озброюємось карбоновим або дерев’яним щупом, шомполом або просто заточеною паличкою … », – повідомив Клим саперам.