У Києві розкрили шахрайську схему відкликання мандата у депутата В'ячеслава Соболєва - експерт
25.07.2017 11:33

У Київській області експерти розкрили шахрайську схему відкликання мандатів у депутатів місцевих органів влади. Невідомі особи, яких зараз розшукують у facebook, проводять мітинги, на яких голосують процедуру відкликання депутатського мандата за народною ініціативою. Далі звертаються до самого депутату з пропозицією "зам'яти" справу за деяку тисяч доларів.

Шахрайську схему розкрив виданню КиевВласть політолог Денис Садоха. "Місцеві жителі (села Віта-Поштова - ред.) розшукують організаторів акції, щоб передати їх правоохоронцям. Їх підозрюють в підкупі виборців і фальсифікації волевиявлення", - пише Садоха.

Політолог повідомляє, що на сьогоднішній день вдалося впізнати Ростислава Скуратівського, Олену Костінсьску, Андрія Олівера і Олександра Поліванова. Усі вони активісти місцевого руху "Нова Хвиля".

Політолог Анне Бикова розібрала ситуацію для видання Гордон. Її висновки сходяться з позицією Садохи: "Я можу припустити, що людей на мітинг проти Соболєва привезли не безкоштовно", - підкреслює Бикова.

Варто відзначити, організатори акції з відкликання депутатського мандата порушили Закон України про статус депутатів місцевих органів влади (стаття 38), не допустивши на збори журналістів. У facebook доступно відео редактора місцевої газети Любомира Гайдамака, який не зміг потрапити на акцію через озброєної охорони.

Сам В'ячеслав Соболєв, депутат Київоблради від Блоку Петра Порошенка, офіційних заяв щодо акцій проти нього і вимагання ще не робив. Інформація про це відсутня і на його facebook сторінці. Але, раніше, виданню "Комсомольская Правда" він заявляв про інформаційну кампанію проти нього. Це підтверджують і журналісти "Українських Новин".