"Ви що, дебіли?!" - російський журналіст звернувся до російських найманців на Донбасі
28.07.2017 10:27

Кремлівська верхівка мріє воскресити СРСР та Російську імперію. А рядових найманців на український Донбас жене мрія поживитися та "побачити світ".

Про те, що змушує росіян їхати воювати на українську територію виданню Цензор.НЕТ розповів журналіст Аркадій Бабченко.

" У Москві, Пітері, Красноярську, в 10-20 великих містах Росії можна нормально жити. А вся решта Росії - вона бідна. Вона в дев'ятнадцятому столітті ... Там безнадія і алкоголізм. Ти народжуєшся, живеш в своєму Вишньому Волочку, закінчуєш школу, а далі що? або бухати, або в тюрму. А тут по телевізору показують, що "бандери-фашисти" вбивають росіян. І раптом у тебе з'являється можливість кудись поїхати, світ подивитися, тому що вони це розглядають як можливість вирватися з цієї своєї безнадії

Афганістан - ну, окей, так, добре. Перша Чечня - ну що ж ... Друга Чечня - ну, хлопці! Потім - Грузія, потім - Україна! Блін, хлопці, ну ви вже півстоліття ходите по одному і тому ж колі. Ви що, дебіли, чи що ?! Ви вп'яте наступаєте на одні й ті ж граблі. Ну скільки можна! Якщо ви дебіли, то я тут при чому ?! Я не можу свій мозок вийняти і покласти в чужу черепну коробку. Зараз мені вже абсолютно плювати. Як відрізало. Зараз я не можу навіть допомагати сім'ям тих, хто загинув у Чечні, тому що бачити людей в російській військовій формі я вже просто органічно не можу", - розповів Бабченко.

Сказав також кілька слів і про розпалювачів війни на сході України - письменника Захара Прілепіна та офіцера Ігоря Гіркіна.

"У мене складається відчуття періодично, що він грає в гру, до 40 років так і не подорослішав. У нього Радянський Союз від моря до моря, де ми всіх буржуїв повісимо і всюди буде справедливість і щастя", - прокоментував Бабченко поведінку Прилєпіна.

"Гіркін - ідейний. Він спить і бачить відродження Російської імперії, монархії. Мовляв, ось ми - велика імперія, від моря до моря і плюс ще половина Європи наша. Все нам кланяються і платять данину. А він - офіцер білої армії, права рука монарха, і посаду свою він отримав за свої подвиги. він живе в цьому світі", - пояснив журналіст.