Шухевич розповів, що насправді відбулося в Україні «завдяки» Путіну
10.08.2017 11:30

Українці нарешті усвідомили, що наша держава - не молодший брат і не додаток Росії. Про це у ексклюзивному коментарі кореспонденту інтернет-видання Новости Украины – From-UA повідомив український політичний діяч, народний депутат України VIII скликання, член Української Гельсінської Групи Юрій Шухевич.

У 1990-х роках Шухевич став організатором і головою УНА-УНСО.

За словами співрозмовника видання, різниця між сучасними українцями та громадянами УРСР доволі велика.

«Річ в тому, що 26 років тому у нас в Україні в цілому панував «совок» твердокам'яний, але слава Богу, час міняється, і міняються люди, погляди і настрої. Покоління «совка» починає відходити. По-перше, чисто біологічно. З другого боку, події, які розгортаються навколо Україні, також впливають на зміну поглядів, настроїв і багато дечого. Хто собі міг уявити 26 років тому, крім тих людей в Західній Україні, які вже воювали з Москвою, що ми будемо воювати з Росією? Ніхто. Навіть натік на щось таке вважався кощунством: як же ж можна таке подумати?! Військові казали: «Як можна? Мій брат в Росії служить». А тепер брати служать по різні боки, стріляють один в одного і воюють», - зазначає політичний діяч.

За словами Юрія Шухевича, змінилась навіть свідомість.

«Ми все ж таки усвідомили, що ми не молодший брат, не додаток до Росії, а що ми - окрема нація зі своєю історією, культурою, навіть зі своїм характером, якій відрізняється від Росії. І ми це усвідомили, і тому вже зовсім інші. Вже дехто народився і став дорослим в незалежній Україні, самостійною людиною, з поглядами, сформованими вже без того радянського виховання. Тому дійсно люди змінились», - констатує співрозмовник видання.

«Це парадокс, але можна подякувати і Путіну, тому що його поведінка, його політика і те, як він ставиться до України, дуже вплинуло на нас і багато чого змінило, в користь для нас, для українців», - резюмував Шухевич.

Більше думок на тему «Українці 1991-2017» читайте у новому спецпроекті інтернет-видання Новости Украины – From-UA.