Професор: Українці перетворилися на натовп та втратили рештки позитиву
14.08.2017 10:07

Українці перетворилися на натовп, який не бажає визнавати своїх помилок. Про це в ексклюзивному коментарі кореспонденту інтернет-видання Новости Украины – From-UA розповіла український архітектор та громадсько-політичний діяч Лариса Скорик.

У 1990 році Лариса Павлівна була обрана Народним депутатом України та обіймала посаду професора кафедри архітектури Української академії мистецтв.

Аналізуючи зміни, що відбувалися в українському суспільстві на протязі 26 років, співрозмовниця видання зазначає наступне: «Я буду дуже не щира і неправдива, якщо я скажу, що щось змінилось на краще. Краще не стало. Все погіршилося. Практично все - від культури до економіки. А відносини між людьми взагалі стали жахливі: вони відкрили, що можна страшенно ненавидіти когось і на цьому ґрунті спробувати винищувати себе».

«В економіці немає про що казати, а культура якась така хуторянська, що мені просто здіймає жах. Найстрашніше - втратити якісь поступовий рух в культурі. Якщо це відбувається, то все деградує», - додає пані Скорик.

За словами експерта, позитивний вихід з ситуації, яка склалася на сьогодні, побачити дуже складно.

«Люди великою мірою втратили рештки позитиву. Вони перетворилися на натовп, який може розуміти, що щось відбувається не те, але визнати свої помилки в ніякому випадку не хоче», - резюмує Лариса Скорик.

Більше думок на тему «Українці 1991-2017» читайте у новому спецпроекті інтернет-видання Новости Украины – From-UA.