Політолог зауважив, що «миротворчий» план Путіна занадто підступний
13.09.2017 15:37

Плани глави Кремля Володимира Путіна відносно введення на Донбас миротворчого контингенту можна вважати підступним. Як передає replyua.net, таку точку зору в інтерв'ю журналістам «Апострофа» оприлюднив російський політичний експерт Андрій Піонтковський.

«У чому привабливість цього плану – у разі реального припинення вогню, а це рішення стовідсотково залежить від Кремля, оскільки постріли постійно здійснюються саме проросійськими бойовиками, люди перестануть гинути. Це можна вважати певним миролюбним кроком. Однак у даному плані є підтекст – мова йде про анексію територій, відмову від виконання таких положень Мінських домовленостей, як виведення російських військ або передача кордону під контроль України», – переконаний політолог. За його словами, Україна може дати правильну та гідну відповідь, якщо прийме проект закону про визнання цих територій окупованими.

«Безумовно, потрібно погоджуватися на будь-який варіант припинення вогню, однак не на пропозицію Путіна, якою передбачає політичний конфлікт – визнання цих «республік», переговорний процес із ними. Тому з Росією можна досягнути домовленостей щодо припинення вогню на лінії поділу сторін, на лінії територій, які окупувала Москва», - підкреслив експерт.