«Батьківщина» шантажує губернатора бюджетом та власними корупційними проектами в ньому? - експерт
05.10.2017 11:43

Таке припущення висловив політолог Олег Лісний, коментуючи небажання керівництва Київської обласної ради та частини депутатів збиратися на позачергове засідання законодавчого органу.

«Після того, як у тендерах обласної ради була виявлена масштабна корупція, голова обласної адміністрації ініціював перевірки і розслідування правоохоронними органами. Після цього голова облради та фракція "Батьківщина" блокують роботу обласної ради та відмовляються ухвалювати бюджетні рішення взагалі, зриваючи виконання програм соціально-економічного розвитку» - сказав він.

"Небажання навести лад в регламенті та бюджетних питаннях виставляє керівництво облради не в найкращому світлі.

Але в силу політичних завдань національного рівня, дані аспекти життя області більш за все будуть зміщені на другий план" - вважає Лісний.

"Конфлікт в обласній раді набрав політичних обертів і більше схожий на намагання депутатів, звинувачених в корупції, зірвати роботу губернатора та всієї ради в цілому.

Найгірше те, що це дає свої плоди. Адже населення більше обговорює бійки та провокації, ніж вкрадені бюджети дитячих садків та лікарень" - вважає політолог.

"І взагалі, щодо бійки – те, що цей інцидент взявся коментувати політичний втікач Азаров, говорить про кремлівський інтерес в дестабілізації столичної області та бажанні Москви підтримати лояльні до себе політичні сили - не тільки через вибухи військових складів, фейкові новини, але й через блокування місцевих органів влади" - резюмував Лісний.

Нагадаємо, Микола Азаров у своєму пості у Фейсбук підтримав депутатів Батьківщини та розкритикував роботу української влади.