Як українським бізнесменам реагувати на чергову ініціативу Гройсмана
09.10.2017 13:32

В Україні має бути нормальна судова система, яка б просто давала можливість бізнесменам відстоювати свої права. Про це в ексклюзивному коментарі журналісту інтернет-видання Новости Украины – From-UA розповів виконавчий директор CASE Україна Дмитро Боярчук.

На думку нашого співрозмовника, ініціатива щодо створення робочої групи, яка напрацює законопроект про посилення відповідальності за тиск на бізнес, є правильною.

«Було багато схожих ініціатив. Наприклад, ввести компенсацію втрат бізнесменів від дій чиновників. На жаль, це не пройшло. Що стосується ініціативи в проекті судової реформи, то ви не можете чітко сказати, де закінчується межа, за якою чиновник виконує свої повноваження, і де починається територія їх перевищення. Це дуже тонка межа. Для того, щоб ці ініціативи працювали, потрібна нормальна судова влада, по-перше, яка б дійсно робила якісну роботу, і по-друге, якій би довіряли», - констатує експерт.

За словами Боярчука, в Україні має бути нормальна судова система, яка б просто давала можливість бізнесменам відстоювати свої права.

«Можливо, на цьому етапі просто треба максимально обмежити участь чиновників, грубо кажучи, на користь бізнесменів, щоб вони мали більше прав. Але фактично щоб це працювало, щоб люди не казали, що бізнесмени знахабніли», - зазначає наш співрозмовник.

«Коли люди чітко розуміють, що тут не в змозі впоратися ані правоохоронні органи, ані судова система, вони, звичайно, все беруть у свої руки», - додає Боярчук.

Нагадаємо, що найближчим часом в Україні буде створено робочу групу, яка напрацює законопроект щодо посилення відповідальності за тиск на бізнес.