Смертельну інфекцію немає чим лікувати, українці безсилі
10.10.2017 10:13

Препарату від гепатиту В в Україні бракує – хворі самі зобов’язані його купувати, щоб забезпечити постійне лікування.

Про це пише лікар-інфекціоніст Тетяна Голубовська.

Лікар-інфекціоніст, доктор медичних наук Ольга Голубовська обурена переможними реляціями Міністерства охорони здоров’я України, в яких повідомляють, що завдяки закупівель лікарських препаратів через міжнародні організації вийшло забезпечити хворих повноцінним лікуванням, і при цьому домогтися економії коштів державного бюджету.

“Наближається завершальна декада 2017 року, препаратів від гепатитів в регіонах в повному обсязі бракує. Не рахуючи того, поставки йдуть як попало — на пів-людини, 2 з половиною — півтора землекопа, пам’ятаєте? Правда, деякі представники цього бардаку не було навіть у країні невивчених уроків, тому що на уроки взагалі не ходили… Під кінець 2017 року раптово прибувають позиції за… 2015 рік… Про безпрецедентний вплив на фахівців у регіонах від тих шарлатанів, які засіли в даний момент в МОЗ — окрема тема… Але незважаючи на все вищесказане брехня процвітає — все зробили, все виконали, і ще “заощадили”…”, — написала Тетяна Голубовська на власній сторінці в Facebook.

Як зазначає інфекціоніст, хворі, наслухавшись таких доповідей, штурмують фахівців, “однак це ж нікому не принципово — як людям працювати в таких критеріях, а клієнтам лікуватися”.

У свою чергу, українці в коментарях до запису відзначили, що нічим іншим, як геноцидом таке назвати не можна.