Реінтеграція Донбасу можлива лише за однієї умови
10.10.2017 13:10

Реінтеграція Донбасу неможлива, допоки не відбудеться деокупація регіону. Про це в ексклюзивному коментарі інтернет-виданню Новости Украины – From-UA розповів директор Агентства моделювання ситуацій Віталій Бала.

Коментуючи набуття чинності «закону про Донбас» та його ефективність, політолог зазначає наступне: «Безумовно, те, що там є визначення окупованої території і Росії-агресора, це є дуже добре. Питання в іншому: яким буде кінцевий варіант закона, за якій проголосують у другому читанні. Зараз говорити про це трохи завчасно, можна тільки сподіватися, що він буде дороблений в такій спосіб, якій дає можливість реально займатися питанням, як це називають, реінтеграції. Хоча, на мою думку, там в першу чергу мають бути прописані пункти, пов'язані з питанням насправді деокупації».

На думку співрозмовника видання, реінтеграція Донбасу неможлива, допоки не відбудеться деокупація регіону.

«Я хочу, щоб були прописані пункти, пов'язані з деокупацією Донбасу, а потім вже були пункти, пов'язані з реінтеграцією. Це, на мою думку, найважливіше, що треба зробити в цьому законі. Поки не буде деокупації, будь-яке побажання залишиться лише побажанням», - резюмував Віталій Бала.

Нагадаємо, раніше інтернет-видання Новости Украины – From-UA повідомляло про те, що в законопроект про реінтеграцію окупованих територій будуть внесені правки, зокрема, стосовно деокупації Криму.