Шок! Австралійка "дозріла" у два роки
16.10.2017 19:59

У 5-річної мешканки Австралії Емілі Довер виявили рідкісну і дуже серйозну патологію кори надниркових залоз. Через підвищене вироблення гормонів, вже у 2 роки у дівчинки почалося статеве дозрівання.

Емілі народилася у 2012 році. Здавалося б, малятко було абсолютно здорове. Однак уже за тиждень після виписки з пологового будинку почалися проблеми - дитина погано спала і багато вередувала.

Втім, батьки Довер забили тривогу тільки тоді, коли виявили, що дівчинка росте як на дріжджах - у 4 місяці вона була схожа на однорічну дитину. Педіатри лише розводили руками.

"Ніхто не підозрював, що вся справа у рідкісному ендокринному захворюванні. Один із лікарів говорив нам із чоловіком, що донька така велика, тому що ми з ним високі. Вона постійно погано почувалася, коли ми віддали її в ясла. Лікарі говорили, що, швидше за все, вона просто підхопила вірус, але ніщо не допомагало", - розповіла мама Емілі.

Далі стан дівчинки тільки погіршувався. У два роки в неї почали рости груди, з'явилися висипання на обличчі та волосся на тілі. А потім взагалі почалися місячні!

Тільки цього літа лікарям нарешті вдалося з'ясувати, що відбувається з Емілі. Їй поставили діагноз - хвороба Аддісона. Через це рівень гормонів у неї, як у вагітної жінки.

Зараз Емілі 5 років, але вона виглядає на всі 8 і важить при цьому 45 кілограмів. Щоб повноцінно жити, їй потрібні дорогі гормональні препарати, які викличуть штучну менопаузу.