Що відбувається в Україні, поки дехто розмірковує про перехід на зимовий час
27.10.2017 12:25

Дискусії про перехід на зимовий час в Україні невчасні. Про це в ексклюзивному коментарі інтернет-виданню Новости Украины – From-UA розповів український політик, правозахисник, довголітній політв'язень радянських концтаборів Степан Хмара.

Наш співрозмовник порівнює дискусію стосовно переходу на зимовий час з розмовами про необхідність міняти місцями кольори на нашому прапорі: «Мовляв якщо поміняти, то одразу все стане на свої місця. Таке ж у мене відношення до цього питання».

«Є різні думки: для одних це незручно, інші кажуть те, що стосується використання електроенергії. Це для мене не питання. Мене цікавить, що у нас робиться в країні — бачите, якій бардак, що у нас немає правоохоронної системі, а є репресивна система, яка не захищає. Мене цікавить те, чому очолює МВС Аваков, проти якого, я точно знаю, було 7 кримінальних справ за шахрайство, за зловживання своїм службовим становищем, коли він очолював Харківську обласну адміністрацію. Це аферюга закінчений. Коли журналісти пишуть і кричать — ох, розгромили суд, а то, що т.з. правоохоронці прислали силові структури, які душили газом в закритому приміщенні жінок і всіх, кого незаконно не випускали з-під варти», - каже правозахисник.

Також Степан Хмара нагадує про те, що жодного суддю, які приймали неправомірні рішення, досі не покарано.

«Суддя Волкова, яка випустила бандита, якій вбивав на Майдані людей, керував підрозділом, не притягнута до відповідальності», - додає співрозмовник видання.

Щодо пропозицій деяких експертів «закручувати гайки, бо держава має право на силу» Хмара висловлюється наступним чином: «Ми в такій державі вже жили — в СРСР. Держава мала монополію на репресії, на застосування сили, і все було в порядку. Кричать про “русский мир” - добре, а чому ж у нас до сіх пір дипломатичні відносини з Росією, яка воює проти України? Чому не вимагають від президента виконати свої обов'язки? Чому, чому, чому... мене ось це цікавить».

Нагадаємо, перехід на зимовий час в 2017 році в Україні відбудеться у неділю, 29 жовтня. Українці переведуть годинник на одну годину назад. Дата, коли переводять годинник на зимовий час в Україні, затверджена постановою Кабміну ще в 1996 році.