Корчинський розповів, з чим насправді повинні миритися українці заради свободи
10.11.2017 09:09

Якщо для людини перебування у ув'язненні являється одночасно і катуванням, то вона має бути випущеною з тюрми. Про це в ексклюзивному коментарі інтернет-виданню Новости Украины – From-UA розповів політик, громадський діяч, журналіст, телеведучий, лідер української партії Братство Дмитро Корчинський.

Коментуючи недавній прецедент стосовно звільнення українця, засудженого до довічного ув'язнення, наш співрозмовник зазначає наступне: «Якщо брати на загал, то Україна зараз - одна з найбільш вільних країн в світі. Свобода несе в собі не тільки ж задоволення, але й безліч різноманітних ексцесів, з якими доводиться миритися. Наприклад, багатьох людей можна викупати з тюрми, можна вирішувати питання. За те, за що беззаперечно саджають в інших країнах, у нас часто не саджають. Тобто тут є як позитивні, так і негативні сторони, але свобода для суспільства все одно краще, ніж тюрма».

«Людину, яка сидить у тюрмі, годують по розпорядку, вона може написати скаргу прокурору, проходити періодичний медогляд, вона постійно перебуває під наглядом, про неї піклуються так чи інакше. А коли вона тікає на свободу, то їй самотужки доводиться добувати хліб. Але спитайте будь-якого в'язня — він все одно хоче бути на свободі, ніж в тюрми. Те ж саме й з суспільством. Тобто ясно, що свобода — це незручності, де часто може уникнути покарання якісь негідник, але й ми можемо вихопити своїх товаришів чи родичів з тюрми», - додає політик.

«До того ж у ув'язненні людині не може бути надана медична допомога чи полегшення її страждань перед смертю, а на свободі, наприклад, може таке бути. Але у всьому цивілізованому світі покарання розглядається як обмеження свободи, а не як катування. Тобто якщо для людини перебування у ув'язненні являється одночасно і катуванням, то вона має бути випущеною з тюрми», - резюмував Дмитро Корчинський.

Нагадаємо, раніше інтернет-видання Новости Украины – From-UA повідомляє про те, що у Вінницькій області вперше звільнили українця, засудженого до довічного ув'язнення.