Піонтковський: Тепер цілком зрозуміло, хто вбив Кеннеді
10.11.2017 11:31

За словами російського політолога Андрія Піонтковського, зараз, після оприлюднення частини секретних архівів ЦРУ, можна із впевненістю говорити про те, хто насправді вбив президента Джона Кеннеді, - інформує видання replyua.net з посиланням на статтю оглядача для «Радіо Свобода».

Так, Піонтковський наголошує, що існує доволі зрима аксіома, яку ігнорують в США, але яка є очевидною для будь-кого, хто застав Радянський Союз. Нагадаємо, що Лі Харві Освальд, молодий американець лівих поглядів, у 1959 році вирішив мігрувати до Радянського Союзу.

Пізніше він розчарувався у «соціалістичному раю» і повертається на Батьківщину у 1962 році. Звісно, ми це можемо надягти рожеві окуляри і повірити, що благородні джентльмени з КДБ просто так відпустили американця і оформили для нього всі необхідні документи замість того, щоб запроторити його за грати на тривалий строк за побутове хуліганство чи не вберегти його від випадкового автомобіля.

Все ж йдеться про ліберальні часи – навіть на демонстрації робітників у Новочеркаську розстріляли лише 26 осіб. Але ніхто не повірить, що комсомолка, спортсменка і студентка-заочниця Марина Прусакова, яку схвалили в якості дружини Освальда, могла отримати дозвіл на виїзд за межі СРСР. Тому це аксіома – Освальд і його дружина могли покинути територію Радянського Союзу виключно як агенти кремлівської розвідки.

Але найцікавіше з розсекреченого – це звіт агента ЦРУ з Москви з приводу реакції Кремля на вбивство Кеннеді – мовляв, новину зустріли з шоком і жахом і дзвонили у церковні дзвони в пам’ять про американського президента. Імітація релігійних почуттів – класичний прийом кдб-шників, який, наприклад, використовував у 2001 році Путін, зваблюючи Буша-молодшого.

Звісно, не варто було б копатись в історії, яка вже давно припала пилом, якби подібні прийоми Кремль не використовував би і зараз, - наголошує Піонтковський.