Вимкніть їх негайно! Ці прилади зжирають найбільше електрики
08.12.2017 12:15

Люди не уявляють свого життя без сучасної техніки, якої заставлені квартири. Це і холодильник, і пральна машина, а також телевізор і багато іншого. Але мало хто знає, який із приладів споживає найбільшу кількість електроенергію.

Головні винуватці, хоч і виглядають нешкідливими, але коштують тепер практично в кожному будинку - це цифрові відеонаблюдателі (DVR) і приставки-ресивери для кабельного або супутникового телебачення (Set Top Box). Ці, здавалося б, невеликі коробочки викачують більше електроенергії, ніж холодильник.

У США порахували, що майже 160 мільйонів цифрових відеореєстраторів, які встановлені у них сьогодні, споживають близько 3 мільярдів доларів електроенергії в рік, що еквівалентно дев'яти 500 МВт вугільним електростанціям. Це більше енергії, ніж споживає цілий штат Меріленд за всі 12 місяців.

Найгірше, що 2/3 цієї енергії споживається, коли ці пристрої, імовірно вимкнені. Але проблема в тому, що вони не можуть повністю відключатися.

Підсвічування може згаснути, але вони як і раніше будуть споживати більше 90%, того що зазвичай. І, ця витрата енергії відбувається цілодобово і 365 днів на рік. Таким чином, HD DVR, як правило, споживає більше енергії, ніж телевізор, до якого він підключений.

Коли ви відключаєте по непотрібності в квартирі більшість техніки, ці пристрої продовжують непомітно споживати електрику від мережі. Але є і хороша новина - розробляється новий EPA Energy Star стандарт 3.0, який зобов'язує значно поліпшити споживання енергії в кабельної промисловості. На даний момент, щоб зменшити витрату електрики, підключайте такі пристрої у подовжувач, який можна відключити, коли ніхто не дивиться телевізор або відеозаписи. Ще одна альтернатива замінити їх на пристрої, які подають сигнал за допомогою мережі Інтернет.