Старий Новий рік 2018: що не можна робити в свято
13.01.2018 19:28

Старий Новий рік – це одне з найстаріших свят на території України.

Звичайно, таке торжество має дивовижну кількість різних традицій, прикмет, повір'їв і тому подібного. Ну, і, звичайно, якщо ви вірите в ці речі, то вам дуже важливо знати, що не можна робити у старий Новий рік, адже порушивши заборони свята, можна нарватися на великі біди, за повір'ями, звичайно.

Вважалося, що у старий Новий рік у дім не можна першою пускати дівчину, тоді цілий рік вас будуть супроводжувати біди. А якщо ж до хати зайде хлопець, то все буде навпаки.

Так само старий Новий рік та напередодні свята не можна говорити слово «тринадцять», інакше ви будете дуже гірко плакати до наступного такого ж торжества.

Так само, в свято краще не проводити жодних фінансових операцій. Особливо в старий Новий рік не можна було давати і брати гроші в борг. Малознайомі люди вам просто могли не повернути нічого, а якщо це були друзі або родичі, то ці гроші могли стати яблуком розбрату у ваших стосунках.

Так само на старий Новий рік не можна виносити сміття з хати. Вважається, що тоді ви винесите всю радість та щастя на цілий рік.

У свято під забороною було перераховувати копійки. Вважалося, що якщо ви будете цим займатися 14 січня, то будете плакати гіркими сльозами.