Дисидент Хмара розповів про небезпечну ілюзію українських політиків та політологів
17.01.2018 12:34

Якщо українці дадуть Порошенкові досидіти в своєму кріслі, то про вибори можна забути. Про це в ексклюзивному коментарі журналісту інтернет-видання Новости Украины – From-UA розповів український націоналіст і політичний діяч, радянський дисидент, один із засновників Української республіканської партії, Герой України Степан Хмара.

За словами нашого співрозмовника, потрібно нарешті визначити, якою нереальною є система влади в Україні.

«В Конституції написано, що Україна є парламентською республікою, але це, на жаль, не відповідає дійсності, тобто не відповідає Конституції. Парламент абсолютно втратив свої функції парламентаризму і не діє як вищий представницький орган українського народу. Він перетворився в маріонетку кліки Порошенка. А кліка Порошенка управляє зовсім не згідно Конституції, а згідно мафіозних правил. І поки українці не вживуть радикальних заходів, щоб відновити конституційний лад в Україні, держава котиться до втрати свого суверенітету, причому з прискоренням», - зазначає політичний діяч.

За словами експерта, лідери деяких політичних партій України «вже потирають руки, що в них гарні рейтинги, що Порошенко не сприймається в Україні і потерпить поразку».

«Це дуже небезпечна ілюзія і тих політиків, і наших справжніх політологів. Це величезна помилка. Якщо, хочу підкреслити, ми дамо Порошенкові досидіти в своєму кріслі, то забудьте про вибори. Ніхто голоси не буде рахувати, напишуть гарні протоколи, де буде написано, що за Порошенка проголосували більше 60%. Ось така гірка ситуація. Тому говорити про якусь демократію, про права людини, де немає справедливого суду, де правоохоронні органи обслуговують мафіозну кліку на чолі з Порошенком, — це насмішка. Будуть здирати шкуру доти, поки народ України не буде реагувати», - каже співрозмовник видання.

Нагадаємо ,раніше повідомлялося про те, що демократія в усьому світі в 2017 році перебувала «під тиском та відступала», оскільки Сполучені Штати у 2017 році «зрікалися» своєї традиційної ролі захисника демократичних ідеалів, натомість Росія та Китай «збільшують репресії» на своїх територіях та «експортують свій згубний вплив» назовні, йдеться в оприлюдненій 16 січня доповіді міжнародної правозахисної організації Freedom House.