Чи варто відмовлятися від матеріального стимулу служіння Батьківщині: порада від генерала Лопати
18.01.2018 12:38

Не варто легко відмовлятися від матеріального стимулу служіння Батьківщині. Про це в ексклюзивному коментарі журналісту інтернет-видання Новости Украины – From-UA розповів український військовий діяч, генерал-полковник Анатолій Лопата.

За словами нашого співрозмовника, навіть призиваючи людей на захист держави, держава повинна думати про матеріальне забезпечення військовослужбовців, достойний захист їх соціальних потреб, захист їх сімей.

«Якщо дивитися на життя, а воно матеріальне, то треба згадати трошки історії. Наприклад, Червона армія була створена Троцьким тільки завдяки тому, що людям платили 10 золотих рублів на місяць», - нагадує експерт.

Що ж стосується сьогодення, то, за словами генерала, патріотизм спрацював одразу: коли треба було захистити нашу державу і завоювання Майдану, то патріоти кинулись на фронт і були готові зробити навіть більше, ніж від них очікувалось.

«Але три роки війни люди гинуть, і не бачити цього люди не можуть. Тобто навіть призиваючи людей на захист держави, держава повинна думати про матеріальне забезпечення військовослужбовців, достойний захист їх соціальних потреб, захист їхніх сімей», - каже Анатолій Лопата.

За словами експерта, не варто легко відмовлятися від матеріального стимулу служіння Батьківщині.

«Це було, є і завжди буде тоді, коли армія служитиме захисту державних інтересів і коли до праці військової будуть відноситися державники, можновладці з пошаною. Цей труд повинен мати достойну грошову винагороду. І коли людина заявила, що для нього це сьогодні дійсно є найбільш доступним засобом забезпечити потреби сім'ї, то це правда. І я підтримую таку думку. Я розумію, що держава, залучаючи людей до захисту своїх інтересів, повинна достойно платити грошове забезпечення військовослужбовцям», - резюмує пан Лопата.

Нагадаємо, в інтерв'ю виданню «Лівий берег» військовослужбовець батальйону «Донбас - Україна», позивний «Малой», відверто розповів, що змусило його підписати контракт з ВСУ і відправитися на Донбас.