Політолог Магда розповів, чого насправді варто очікувати від Волкера
25.01.2018 11:20

Росія не зацікавлена у тому, щоб допускати на Донбас миротворців ООН. Про це в ексклюзивному коментарі журналісту інтернет-видання Новости Украины – From-UA розповів кандидат політичних наук, політичний експерт, журналіст Євген Магда.

За словами нашого співрозмовника, цілком очевидно, що спеціальний посланник президента США по Україні Курт Волкер продовжує переговори з Сурковим і намагається отримати максимум інформації з перших рук в Україні.

«На жаль, погодні умови не дозволили Волкеру полетіти на Донбас в зону АТО, але те, що він цими днями в Києві буде активно спілкуватися з українськими високопосадовцями і інформованими особами, я думаю, це свідчить про серйозність його підходів», - зазначає Магда.

Проте, на думку експерта, очікувати серйозного прориву від переговорів Волкера з Сурковим не варто.

«Ці перемовини фактично пройдуть за два місяці за президентських виборах в РФ, і Путіну в цих умовах абсолютно не вигідно йти на будь-які поступки. Сам факт переговорів в даному випадку є позитивним, але очікувати від них чогось надзвичайного я би не став», - каже політолог.

«Росія не зацікавлена у тому, щоб допускати на Донбас миротворців ООН, і про це достатньо чітко сказав Лавров в своєму інтерв'ю “Комерсанту” в понеділок», - додає співрозмовник видання.

Нагадаємо, інтернет-видання Новини України - From-UA раніше повідомляло про те, що Президент України Петро Порошенко і спеціальний посланник президента США по Україні Курт Волкер обговорили розміщення миротворчої місії ООН на Донбасі.