Експерт Луканов: Волкер виявився більш відповідальним, ніж українська влада
25.01.2018 11:47

Прогнозувати щось в стосунках з Росією дуже важко, бо вони сьогодні дають слово, а завтра забирають. Про це в ексклюзивному коментарі журналісту інтернет-видання Новости Украины – From-UA розповів експерт Центру інформації про права людини Юрій Луканов.

На думку нашого співрозмовника, зустріч Волкера з Порошенком не буде інформативною, оскільки це зустріч однодумців.

«Волкер, як виявилось, більш відповідальніший, ніж українська влада, бо він повернув в поле переговорів Крим, від чого українська влада відмовилась. Тому це зустріч однодумців, там нічого вирішуватися не буде», - констатує Юрій Луканов.

«А що стосується Суркова, то це намагання схилити Росію погодитися на те, щоб на Донбас увійшли миротворці ООН в блакитних шоломах. Росія всіляко опиралася, тобто вона формально сказала «так», але вона спочатку запропонувала, щоб вони охороняли представників ОБСЄ, а це насправді профанація, бо йшлося не про охорону спостерігачів, а про забезпечення безпеки мирного населення на цій території. Потім вони сказали, що нехай будуть на лінії розмежування ці миротворці, але це теж профанація», - нагадує експерт.

На думку співрозмовника видання, «наближаються події, які можуть примусити Росію стати більш зговірливою».

«Зокрема 29 січня має бути оприлюднений величезний список, до півтисячі людей і всіляких організацій, які підпадають під санкції США, і ці санкції вже дуже болючі на відміну від попередніх, оскільки буде вивчатися походження коштів, а вони вивезли величезні гроші з Росії, і не виключено, що буде конфіскація тощо», - зазначає аналітик.

Цей фактор, на думку експерта, може вплинути на позицію Росії та змусити її стати більш гнучкою: «Але прогнозувати щось в стосунках з Росією дуже важко, бо вони сьогодні дають слово, а завтра забирають».

Нагадаємо, інтернет-видання Новини України - From-UA раніше повідомляло про те, що Президент України Петро Порошенко і спеціальний посланник президента США по Україні Курт Волкер обговорили розміщення миротворчої місії ООН на Донбасі.