Сиротюк про резонансні «вояжі» можновладців: Тепер у них немає варіантів чесно виграти вибори
01.02.2018 12:21

Партія влади нахабно, цинічно і аморально, не ховаючись перед українським суспільством, показує свою розкіш в абсолютно бідній, розграбований країні в умовах війни, і це дуже неправильно. Про це в ексклюзивному коментарі журналісту інтернет-видання Новости Украины – From-UA розповів депутат ВО "Свобода" Юрій Сиротюк.

Коментуючи резонансний «сейшельський вояж» Юрія Луценка, наш співрозмовник зазначає наступне: «З точки зору законів, і генпрокурор, і президент є людьми, вони мають право на відпустку, і якщо вони використовують гроші, легально ними зароблені, то питань нема. Це з точки зору загальних законів. З точки зору моралі, звичайно, вважаю такі вчинки огидними і аморальними, особливо щодо дій президента. Президент є верховним головнокомандувачем, і я вважаю, що в той час, коли солдати мерзнуть і гниють в окопах у війні з Росією, яку не називають війною, то до завершення конфлікту верховний головнокомандувач мав би обмежити себе в насолодах світських, бо на нього дивляться», - зазначає депутат.

«Що стосується відпочинку Луценка, то тут питань мало б виникнути набагато більше, хоч і сума є набагато меншою. Тому що дуже часто останнім часом ми бачимо генерального прокурора, то він десь випадково зустрічається з олігархами в Амстердамі на вулиці, з Коломойським, то десь у нього з'явився дуже багатий син. Ми бачимо непомірні статки нинішнього генерального прокурора. Враховуючи те, що ми знаємо всю біографію Луценка - він працював у Кабміні Кинаха, в Соціалістичній партії, народним депутатом, міністром внутрішніх справ, то я глибоко сумніваюся, що його статки і статки його дружини, яка теж займалася політикою, відповідають рівню їхнього способу ведення життя. Ми розуміємо, що людина тратила не останні 50 тисяч на курорті. Тут є питання не тільки до моралі, а і є питання до діяльності правоохоронних органів — НАБУ, НАЗК», - додає Сиротюк.

«Ми розуміємо, що наш генеральний прокурор далеко не правник, не юрист. Це політик, але те, що партія влади настільки нахабно, цинічно і аморально, не ховаючись перед українським суспільством, показує свою розкіш в абсолютно бідній, розграбований країні в умовах війни, це дуже неправильно. Це неправильно для них, тому що після того у них немає варіантів чесно виграти вибори. Їх можна буде виграти виключно на адмінресурсі, на промиванні мізків, на підкупі тощо. Але це й несе загрозу національній безпеці. Люди, які виходили проти Януковича, які йшли добровольцями на війну — у них просто руки опускаються, коли вони бачать, що ситуація в країні не покращується, а погіршується, і істотно», - резюмував експерт.

Нагадаємо, днями журналісти програми «Схеми» опублікували інформацію про те, що генеральний прокурор України Юрій Луценко з родиною відпочив на Сейшельських островах. Відпустка обійшлася в 52 тисячі євро: майже 42,5 тисячі євро за оренду двох вілл з видом на океан і близько 10,4 тисяч євро додаткових витрат.