Погода на лютий: коли випаде багато снігу і вдарять морози до -25
01.02.2018 17:35

Синоптики прогнозують, що на початку лютого в Україну прийде потепління і мокрий сніг. Однак пізніше ситуація зміниться.

Останній місяць зими, за прогнозами метеорологів, «порадує» сирою і вогкою погодою. На початку лютого 2018 року очікується потепління, температура підніметься до трьох градусів тепла. Йтиме мокрий сніг та дощ. Через підвищеної вологості майже на всій території України очікуються тумани.

До другого тижня місяця зима повернеться, хоча суворих морозів вже можна не чекати. Середня температура повітря буде коливатися в межах 3-7 градусів морозу. У Гідрометцентрі повідомляють, що середня зимова температура в Україні в останні роки підвищилася приблизно на 2 градуси.

февраль прогноз гисметео киев

Прогноз на лютий у Києві

Найбільш значне похолодання очікується в 15-20-х числах лютого. Найбільш морозним буде період з 15 по 17 лютого, температура вдень опуститься до -5, а вночі – до -12 градусів. Зате буде багато снігу.

Народний синоптик Леонід Горбань згоден з офіційним прогнозом і також обіцяє відлигу на початку лютого. Однак потім, на думку Горбаня, Україну накриють затяжні морози зі снігом. «З 10 по 24 лютого нас чекає поступове зниження температури», – повідомив народний синоптик.

Пік морозів, за його прогнозами, припаде на 16-18 лютого, температура вночі впаде до -25 ° С. А з 13 по 15 лютого і з 22 по 26 лютого відбудуться рясні снігопади.

февраль прогноз погоды

Справжня тепла весна, як очікують синоптики, настане до другої-третьої тижня квітня, тобто після Пасхи, яка цього року припадає на 8 квітня.

У березні ще очікуються серйозні морози, до -10 ° С.

Додамо, в п’ятницю, 2 лютого, на заході та півночі країни очікується невеликий дощ, на решті території без опадів. Вранці місцями туман. Вітер південний, південно-західний, 7-12 м / с, в Карпатах пориви 15-20 м/с.

Температура вночі від 0 ° до + 5 °, на сході -1 ° -6 °. Вдень повітря прогріється до + 2 ° + 7 °, на півдні, у Вінницькій області і на Прикарпатті до + 9 °, на крайньому півдні до + 11°.

У Києві 2 лютого місцями очікується невеликий дощ. Вітер південний, 7-12 м / с. Температура вночі 0 ° + 2 °, вдень + 4 ° + 6 °.