Заява Генпрокурора про непричетність Юрія Бойка до «справи вишок» була очікуваною - Андрій Вігірінський
06.02.2018 17:17

Політолог Андрій Вігірінський вважає, що доведення причетності оточення родини Януковича до справи «вишок Бойко» була лише справою часу. Про це він заявив в ефірі радіо «Голос столиці».

«У нас Генеральний прокурор вміє наприкінці тижня потішити горячими новинами. Вже, нарешті, слідство дійшло до висновку що «вишки Бойка» вже насправді є вишками Арбузова, вишками Сім'ї. Власне кажучи до чого воно й мало дійти, оскільки нічого не відбувалося в той період 10-14 року без участі Сім'ї».

Раніше, енергоексперт Юрій Корольчук заявив, що ще у 2012 році представники одного із посольств країни-члена НАТО також підтверджували, що закупівля бурових установок була ініційована оточенням Януковича та при його безпосередній участі.

«Найцікавіше, що і без Луценка було давно відомо – іще з 2011-2012 рр. – «чиї» були насправді «вишки» і хто платив по рахунках. А всі інші красиві статті і сюжети – ну це, так би мовити, було справою техніки. І в енергетичному середовищі чудово знали про «януковичів» та «арбузових», які придумали історію з «вишками», - повідомив Корольчук.

Він вважає, що «сім’я Януковича» або так звана «молода команда» Януковича хотіла перекласти скандал із закупівлею бурових вишок на Бойка і, водночас, шляхом його втягування у скандал звільнити із посади міністра енергетики.

На минулому тижні Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що згідно результатів розслідування закупівлі бурових установок незаконну вигоду отримали колишній президент Віктор Янукович і екс-глава НБУ Сергій Арбузов, які отримали 95 млн доларів. Також Луценка підтвердив, що екс-віце-прем'єр-міністр і нинішній глава «Опозиційного блоку» Юрій Бойко не отримував вигоду і не має відношення до незаконної схеми із закупівлі бурових установок. Ще понад 45 млн. дол. незаконного збагачення отримали високопосадові співробітники «Нафтогазу України» і «Чорноморнафтогазу».