Корчинський: Польща звикла бачити українця на плантаціях, а не зі зброєю в руках
07.02.2018 13:05

Українці всі 400 років мріють дружити з Польщею, служити Польщі, ублажати Польщу, а поляки весь час перетворюють українців на своїх ворогів. Про це в ексклюзивному коментарі журналісту інтернет-видання Новости Украины – From-UA розповів український політичний і громадський діяч, журналіст і телеведучий Дмитро Корчинський.

Коментуючи підписання президентом Польщі Анджеєм Дудою поправок в закон про Інститут національної пам'яті Польщі, який серед іншого передбачає покарання за заперечення злочинів українських націоналістів, співрозмовник видання зазначає наступне: «Між Україною і Польщею відбувається те саме, що відбувалося останні 400 років. Українці всі 400 років мріють дружити з Польщею, служити Польщі, ублажати Польщу, а поляки весь час перетворюють українців на своїх ворогів. Так було за Хмельниччини, так було пізніше, так було в 19-20 століттях».

«Святий Августин виділяє два основних гріха людини базових — це пожадливість і зарозумілість. От ми носії основного гріха — пожадливості, а поляки — зарозумілості. На жаль, це має місце. Крім того, треба розуміти, що московська агентура активна не тільки в Україні, вона і в Польщі активна традиційно, і вона впливає на польську політику», - додає експерт.

«Справа в тому, що Польща — наш сусід, а в сусідів завжди непрості стосунки. І зрозуміло, що зріст українського патріотизму, могутності Збройних сил не може не турбувати наших сусідів, вони сприймають це як загрозу. Польща звикла бачити українця, якій зігнувся на польських плантаціях, тобто вони хочуть бачити українців, які працюють на поляків. Це їх улюблений образ українця. Українця зі зброєю в руках, українця, якій воює, українця, сповненого власної гідності, вони бояться. І прийняття цього закону є проявом цього страху», - резюмував Корчинський.

Нагадаємо, раніше інтернет-видання Новости Украины – From-UA повідомляло про те, що президент Польщі Анджей Дуда підписав скандальні поправки в закон про Інститут національної пам'яті Польщі, який серед іншого передбачає покарання за заперечення злочинів українських націоналістів.