Експерт Козій пояснив, хто має вирішувати долю нового вітання для українських військових
09.02.2018 15:06

Кожна національна держава має на свій розсуд визначати ти чи інші традиції вітання і процедури, які повинні закладатися в том числі і в інституції сектора безпеки й обороні. Про це в ексклюзивному коментарі інтернет-виданню Новини України - From-UA повідомив військовий експерт Інституту Євро-Атлантичного співробітництва Ігор Козій.

Коментуючи ініціативу Кабміну законодавчо затвердити вітання для військовослужбовців "Слава Україні" - "Героям слава", наш співрозмовник зазначає наступне: «Кожна національна держава має на свій розсуд в рамках певних законодавчих рішень і в рамках процедур, які встановлюються законом, визначати ти чи інші традиції вітання і процедури, які повинні закладатися в том числі і в інституції сектора безпеки і обороні. Тому ці повноваження ми з вами особисто делегували представнику, якого ми обирали до ВР України. Відповідно вони в рамках існуючого закону про статути ЗСУ будуть вирішувати, чи є це прийнятно, чи є це не прийнятно».

«Але насамперед ми повинні впроваджувати в армії фундаментальні речі, і це, на мій погляд, є цивільній демократичний контроль над Збройними силами як основний критерій для того, щоб і настрій в майбутньому підвищувався, і забезпечення в майбутньому покращувалось, і техніка в майбутньому ставала більш потужною і найкращою», - додає експерт.

Нагадаємо, інтернет-видання Новини України - From-UA раніше повідомляло про те, що Кабінет міністрів України пропонує Верховній Раді законодавчо затвердити вітання для військовослужбовців "Слава Україні" - "Героям слава".