З «лікарні майбутнього» у Міхайловцях крадуть рушники, виделки та пульти від телевізорів
17.02.2018 13:32

Перша надсучасна обласна лікарня, яку недавно відкрито у східній Словаччині, зіткнулася з крадіжками. Це виявили працівники з прибирання та дезінфекції приміщень, пише mukachevo.

Як повідомляють працівники лікарні з палат зникають столові прибори, пульти від телевізора, вішалки, елементи душових кабін, миючі засоби. Виявилося, що пацієнти та відвідувачі забирають ці речі додому в якості сувенірів.

У соціальних мережах навіть з'явилася інформація, що відвідувачі також приймали душ після відвідування пацієнта або хворих родичів.

– Ми були дуже здивовані, що таке у нас відбувається. Але довести факт крадіжки важко. Тим більше, у нас ще не було подібного досвіду, – каже доктор Цифуракова.

Раніше у лікарнях боролися з фактами пошкодження майна, тобто з вандалізмом. Для цього, наприклад, встановлювали спеціальне антивандальне обладнання.

Наприклад, в університетській лікарні Л. Пастера в Кошице встановили нові двері, які автоматично відкриваються. Тоді ж встановили спеціальні унітази та умивальники, які неможливо зламати.

Однак пацієнти все одно продовжували красти вішалки, рідке мило, туалетний папір або паперові серветки.

Тому в лікарні Міхайловце вирішили запровадити більш суворі правила для відвідувачів. Тепер воно відбуватиметься не більше двох годин на день.

– Ми обмежили кількість візитів, і тепер одного пацієнт може відвідати одночасно не більше трьох осіб. Ми також скоротили час для відвідування, – пояснюють у лікарні.

Слід зазначити, що це перша лікарня обласного рівня, яку побудували в Словаччині за майже 30 років. Працює відповідно до найсучасніших зарубіжних стандартів, і для всієї східної Словаччини є надрегіональним центром гострої медицини.

Загальна вартість будівництва склала 34 мільйонів євро.