Мюнхенська конференція: політолог Таран розповів, які сигнали отримала Україна
19.02.2018 14:20

Українські політики доволі часто кажуть, що «все пропало», але це викликано швидше не зміною міжнародної позиції щодо України, а внутрішньою політичною боротьбою. Про це в ексклюзивному коментарі інтернет-виданню Новости Украины – From-UA розповів український політолог Сергій Таран.

Наш співрозмовник нагадує, що мета конференцій подібних Мюнхенській, яку нещодавно відвідав президент України Петро Порошенко, - поговорити і визначити позиції: «Ніяких інших задач подібні конференції в принципі не можуть виконувати, тому що це форум, а форум - це щоб поговорити».

За словами експерта, питання ефективності таких заходів полягає в тому, наскільки змінилася чи не змінилася публічно виказана позиція країн на тих форумах щодо українського питання.

«Ми бачимо, що ніяких суттєвих змін не відбулося. Крім того, дуже цікаво, що всі нейтральні країни, які можуть взяти участь в миротворчій місії на Донбасі, а це питання активно звучало, заявили, що готові прийняти у цьому участь, що, в принципі, дуже непогано, тому що я переконаний, що якщо б це питання звучало ще півроку назад, то ми б почули багато скептицизму, що ніхто не Донбас не хоче ніякими миротворцями», - зазначає Сергій Таран.

«Тому я бачу такі сигнали, які говорять про те, що українське питання не те що не є другорядним, а одне з дуже важливих. Це найголовніше, тому що ще є сирійське і міграційне питання для Заходу, а також питання тероризму», - нагадує політолог.

«А те, що все пропало — ну, у нас українські політики теж іноді говорять доволі часто. Але це викликано швидше не зміною міжнародної позиції щодо України, а внутрішньою політичною боротьбою, яка полягає в тому, що власне треба доводити, що в міжнародній політиці ніяких перспектив немає», - додає експерт.