Луценко: Українці стали менш залежні від Росії, як ментально, так і політично
20.02.2018 12:10

Україні вдалося вислизнути з наступного етапу встановлення більшого контролю з боку Росії. Про це в ексклюзивному коментарі інтернет-виданню Новости Украины – From-UA розповів активіст і журналіст, нардеп від «Батьківщини» Ігор Луценко.

За словами нашого співрозмовника, протягом останніх чотирьох років українцям вдалося частково демонтувати монолітну державу Януковича, яка була дуже схожа на феодальну.

«Ми частково це демонтували, оскільки у нас немає єдності, принаймні, репресивного апарату, яка була раніше, і очевидно, що на ті злочини, на які свого часу пішли міліціонери, нинішні поліцейські навряд чи найближчим часом підуть», - вважає експерт.

Також, на думку Луценка, Україні вдалося вислизнути з наступного етапу встановлення більшого контролю з боку Росії.

«Янукович на другому терміні, або той, хто змінив би його, сприяв би тотальному контролю з боку Росії. Так власне планувалось, і без Криму, до речі, судячи з тих сценаріїв, які розроблялися. Те, що ми раніше стартували, ніж 2015 рік, це певним чином дало ряд переваг», - додає нардеп.

Що стосується нинішньої ситуації, то, наголошує Ігор Луценко, ми менш залежні від Росії, як ментально, так і політично.

«При цьому суперечливі тенденції з товарообігом поки що є, але в політичній сфері немає такого великого лобі. Це на рівні парламенту я достатньо чітко спостерігаю — остерігаються якось підпадати під підозру, хоча раніше це було якби в моді», - каже співрозмовник видання.

«Певним чином послабились позиції олігархів, тому що ми маємо приклади, коли зі сфері телекому пішов Ахметов, значить, у нас вже в країні 21 століття вже наступило, вже 3G-інтернет є, хоча раніше він був у одного Ахметова і це штучно обмежувалось. І так можна ще кілька прикладів привести. Тобто коли трошки за 2014-2015 роки, коли не почався зовсім реванш, вдалося посунути наших монополістів», - додає Луценко.