Актор Бенюк про покарання виконавців, що співають в РФ: Це називається пасьянс
21.02.2018 13:09

Якщо ми воюємо з Росією, треба порвати з нею всі стосунки. Бо інакше починаються такі речі, де комусь можна туди їздити, комусь ні, хтось це робить, а хтось від цього страждає. Про це в ексклюзивному коментарі інтернет-виданню Новости Украины – From-UA розповів актор театру і кіно, телеведучий, народний артист України, заступник голови ВО «Свобода» зі зв'язків з українцями за кордоном Богдан Бенюк.

Коментуючи намір українських депутатів прийняти закон про відповідальність українських виконавців за гастролі в Росії та Криму, наш співрозмовник зазначає наступне: «До цього закону обов'язково треба додати - виконавців “і український бізнес”. Це називається від лукавого, заборона така, хоча я є український націоналіст, і я розумію, що цього робити не можна, бо кожний громадянин України зараз бере участь в захисті своєї держави, якщо йде війна».

За словами експерта, прийняття законів на кшталт того, про який йдеться, не є правильним.

«Треба прийняти один закон — що ми зараз є воюючою країною, і ніяка нормальна країна під час війни з супротивником ніяких стосунків не має. І з цього треба виходити, а не з того, що треба на артистів впливати, які чи хочуть, чи не хочуть, а вони одразу починають пальцем адресувати на те, що ви подивитись на те, що бізнес робить, що президентська структура робить і т.д. Тому це називається пасьянс. Не треба такого робити. Треба остаточно визначитися, хто ми є в війні — воююча сторона? Значить, все з цього витікає», - каже Богдан Бенюк.

«Найсмішніше те, що президент тільки казав про те, що він нарешті впливатиме на те, щоб покарати тих злочинців, які розстрілювали мірні демонстрації на Майдані. Чотири роки минуло, а він все мотивує, що він як президент не мав права вмішуватися в ці речі. Хіба це аргумент? Неправда. Він як президент мав забезпечити, щоб це все робилось. І тому тут дуже важливо, що не можна умивати руки в будь-якій справі, якщо ми є громадяни України. Деталей можна масу знайти. Деталі виникають тільки тоді, коли не зроблено головніше — статусу нема нашої країни, що вона робить? Якщо ми воюємо з Росією — все: порвати стосунки, заборонити їздити тощо. А то інакше починаються такі речі, де комусь можна, комусь ні, хтось це робить, а хтось від цього страждає. Торг», - додає наш співрозмовник.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що в Верховній Раді готові прийняти закон про відповідальність українських виконавців за гастролі в Росії та Криму.