Кокотюха: Заборонили «Сватів» і посадили Єфремова. Більше нікого і ні за що не покарали
21.02.2018 12:46

Якщо ти поїхав гастролювати в Росію або в окупований Крим, тебе не зупинить жодний закон. Про це в ексклюзивному коментарі інтернет-виданню Новости Украины – From-UA розповів український письменник і публіцист Андрій Кокотюха.

Коментуючи намір українських депутатів прийняти закон про відповідальність українських виконавців за гастролі в Росії та Криму, експерт зазначає наступне: «Що передбачається за відповідальність - кримінальне покарання, тюремне ув'язнення, штрафи, адміністративне покарання? Треба конкретизувати, що таке відповідальність. Моральна відповідальність? Так її у них не буде. І моральну відповідальність жодний закон не регулюватиме».

«Зараз Ані Лорак хвалиться, що у неї на гастролях в Росії повні зали — чи її не пускати після цього в Україну, чи яку вона відповідальність нестиме, що виступає на території держави-агресора? Треба, щоб був хоч один прецедент, коли хтось понесе за те відповідальність, хоч якісь виконавець», - додає співрозмовник видання.

І це, зазначає письменник, стосується не лише виконавців.

«У нас в Україні ще ніхто і ні за що не поніс серйозної відповідальності - ані адміністративної, ані кримінальної. Єдине, що ми зараз бачимо, це історія з забороною в Україні серіалу “Свати”, і це, по-моєму, єдиний прецедент, який вдарив когось по кишені, завдав моральних і репутаційних втрат. Але це на моїй пам'яті один прецедент за 4 роки війни. А у нас з причетних за роздмухування сепаратизму поки ще сидить в тюрмі лише Олександр Єфремов, всі інші гуляють на волі, навіть Штепу випустили», - каже Андрій Кокотюха.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що в Верховній Раді готові прийняти закон про відповідальність українських виконавців за гастролі в Росії та Криму.