Лариса Скорик пояснила, чому не варто відміняти святкування 8 березня в Україні
07.03.2018 12:12

Рівноправністю у нашому суспільстві і не пахне, проте рівень хамства зашкалює. Про це в ексклюзивному коментарі журналісту інтернет-видання Новости Украины – From-UA розповіла громадський діяч Лариса Скорик.

На думку нашої співрозмовниці, немає жодної потреби відміняти святкування 8 березня в Україні.

«Дуже давно було поставлено питання про права жінок, і сьогодні ця тема має бути близькою не тільки жінкам, а й всім людям. А якщо у Вятровича терпець увірвався, то, даруйте мені… Це ж такій корифей, що з ним змагатися практично нереально в аспекті тверезого і здорового глузду. Чого вчепились до того дня, чим він поганий, я ніяк не можу зрозуміти. Прогресивний день, прогресивна тема - права жінок. Я думаю, що людство ще довго буде йти до того, щоб усвідомити, що жінка теж людина», - зазначає експерт.

«Якщо брати до уваги потужне хамство значної частини наших так званих чоловіків, то я думаю, що жінка не просто дискримінується, а дуже часто навіть потерпає від цього хамства. Тому що суспільство настільки малокультурне, що в першу чергу ця некультурність проявляється в ставленні до жінок і до жіноцтва як такого. Так що не треба говорити, що ми такі передові, що у нас все гаразд. Нічого подібного», - додає Лариса Скорик.

«Щоб суспільство було рівноправним в повному розумінні цього слова, я думаю, що ще є дуже багато роботи на цьому шляху в багатьох країнах, а в Україні, може, не менше, а й більше, тому що некультурність наших людей просто зашкалює», - резюмує наша співрозмовниця.