Хмара: Шевченко передбачив всі ті проблеми, які сьогодні постають перед українським суспільством
13.03.2018 13:33

Багато людей не хочуть читати та розуміти ті меседжі, які присутні у творах Шевченка. Про це в ексклюзивному коментарі журналісту інтернет-видання Новости Украины – From-UA розповів український націоналіст і політичний діяч, радянський дисидент, один із засновників Української республіканської партії, Герой України Степан Хмара.

«По-перше, Шевченко — творець української нації, тобто він наш духовний і ідейний батько. І так кожне покоління має його сприймати. Завжди має уважно дочитуватись, тому що він передбачив всі ті проблеми, які постають перед суспільством, перед власним народом. Він про це писав, і читаємо сьогодні “Кобзар” і бачимо, наскільки він сьогодні є актуальним: так було 50 років тому, так було 100 років тому, і так було тоді, коли він тільки творив ці свої шедеври. Якщо дотримуватись його заповітів, то ми переборемо всі ці виклики, які ставить перед нами час», - впевнений експерт.

Але, на жаль, зазначає Степан Хмара, багато людей не хочуть читати та розуміти ті меседжі, які присутні у творах письменника.

«Його поема “І мертвим, і живим” - це унікальна річ, і кожен, особливо ті люди, які займаються громадською або політичною діяльності, мають пам'ятати кожне слово, і тоді не будуть так поводитися, як часто поводяться», - додає дисидент.