Розмитнення євроблях: Україна обрала “молдавський сценарій”
15.03.2018 06:30

Законопроект, за основу якого буде взято молдавський аналог, здешевить розмитнення на кордонах.

Про це заявила глава парламентського комітету з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна. За її словами, законопроект переданий на узгодження активістам, пише Обозреватель.

– Аналогічна ситуація була в Молдові, там вже використовували такий варіант виходу з акцизного податку. Його могли оплатити громадяни, щоб отримати можливість зареєструвати автомобілі в країні, встати на “законні рейки”, щоб надалі не зловживати нормами митного законодавства, – сказала вона.

За словами нардепа, в Україні також планують дати можливість громадянам розмитнити свої автомобілі за певною ставкою, для того, щоб поставити їх на облік.

– Наступний крок – паралельно внести зміни до законодавства, щоб у майбутньому заборонити зловживати прогалинами в законі, які зараз використовують люди і завозять автомобілі, – зазначила Южаніна.

Як повідомляється на сторінці Авто Євро Сила, додаткові обговорення пройдуть на засіданні комітету 21 березня, куди будуть запрошені нардепи, члени Кабміну і, власне, активісти руху.