Не політик? Політолог Бала розповів, чим насправді займається Савченко
15.03.2018 12:34

Складається враження, що хтось за лаштунками підказує Савченко, про що треба говорити. Про це в ексклюзивному коментарі журналісту інтернет-видання Новости Украины – From-UA розповів Директор Агентства моделювання ситуацій Віталій Бала.

На думку нашого співрозмовника, називати нардепа Надію Савченко політичною персоною не зовсім коректно.

«Насправді вона попала в політику не через свої якісь політичні дії або роботу. І по великому рахунку, як політика ми її не знаємо. Адже політиком можна назвати людину, яка має підтримку громадян, і ця підтримка допомагає їй займатися політикою і пройти в парламент. Так, Савченко зараз займається депутатською діяльністю, але, на мою думку, говорити про неї як про політика зараз не має ніякого сенсу», - пояснює експерт.

Також політолог звертає увагу на те, що пані Савченко попала в політику не за загально прийнятими правилами.

«Зазвичай, щоб попасти в парламент, треба мати відповідний досвід, як мінімум, а краще ще мати й відповідну освіту. А у неї немає ані першого, ані другого. Тому її заяви, її дії носять схоластичний, не системній характер. Складається враження, що хтось за лаштунками підказує їй, про що треба говорити. Тому сприймати її в цьому сенсі як самостійного політика, напевно, не зовсім доречно. І деякі дії, навіть ці заяви, що вона на парламентської сесії Європейського парламенту, також є достатньо дивними. Тому я би так сказав: чим менше уваги ми будемо приділяти і говорити про т.з. політиків, тим скоріше суспільство буде розуміти, ху из ху», - додає Віталій Бала.