Помер у 2014 році: розкрито гірку правду про Табакова
15.03.2018 14:15

Олег Табаков був великим актором, проте багато хто перестав його сприймати після схвалення російської агресії проти України

Вчений і публіцист Сергій Талк вважає, що Табаков був важливою фігурою в російському кіно.

“Олег Табаков – один з моїх улюблених акторів. Мені він, наприклад, дуже подобався в ролі Іскремаса у фільмі “Гори, гори, моя зірка”. Без нього наше кіно просто неможливо уявити”, – пише Талк в своєму блозі.

Однак він зазначає, що для нього актор “помер” після того, як підтримав агресію Путіна в Україні.

“Помер він 11 березня 2014 року, коли підписав лист на підтримку політики диктатора Путіна за війну з Україною. Ну і що, що поховають його чотири роки потому. Це буває. У Росії все частіше і частіше”, – говорить учений.

Нагадаємо, Табаков помер в Москві в 82-річному віці. В останні місяці він тяжко хворів. В реанімацію Табаков потрапив в листопаді 2017 року, тоді були скасовані всі спектаклі з його участю.

У критичному стані Табакова звинуватили стоматологів – йому діагностували зараження крові, яке виникло через установку зубних імплантів. У Табакова розвинувся сепсис.

У перших числах січня у Табакова спостерігалася позитивна динаміка. Повідомлялося, що артист реагував на огляд і пред’являв скарги на помірну біль в області легенів, де був встановлений дренаж. За словами медиків, актор орієнтувався в просторі і часі.

Після початку агресії РФ в Україні Табаков в інтерв’ю російським ЗМІ підтримував анексію Криму і називав українців “в якомусь сенсі убогими, темними і неписьменними людьми”. Пізніше він пом’якшив свою риторику, однак це не допомогло поліпшити репутацію в Україні.

Через висловлюваня Табакова, в якого, до слова, є українське коріння, йому навіть заборонили в’їзд на території України. Зокрема, актора звинуватили в підтримці російської агресії.