США хочуть профінансувати інформаційну війну на Донбасі
18.04.2018 08:59

Як стало відомо, агентство США з міжнародного розвитку (USAID) готове виділити до 65 мільйонів доларів на “економічне відновлення” Донбасу, передає Україна Online.

У документі USAID пише, що кошти повинні йти на зміцнення торговельних зв’язків регіону з Західною Україною і ЄС, щоб зменшити його залежність від Росії. Робота буде проводитися на територіях Донецької та Луганської областей, які найбільше постраждали від російської агресії.- йдеться в документі американського агентства.

Передбачається, що на перших етапах програми гроші, вкладені в проекти зі швидкою віддачею, наприклад, допоможуть постраждалим від конфлікту власникам малого і середнього бізнесу. Така допомога, на думку авторів проекту, може привести до зростання числа приватних підприємців та інвесторів, які готові вкладати кошти в цей регіон.

Для населення Донбасу готується спеціальна PR-кампанія, а саме в ЗМІ будуть висвітлюватися історії підприємців, чий бізнес підтримала Америка.

Зокрема, в документі представлені різні сценарії звільнення Донбасу від російських окупантів і ліквідація самопроголошених “Донецької” і “Луганської” народних республік.