Правозахисник Чемерис пояснив, чому насправді «плівки Онищенка» називають фейком
24.04.2018 12:59

«Плівки Онищенка» - це удар по рейтингу президента, і щоб відволікти увагу від цієї справи, починають педалювати церковне питання. Про це в ексклюзивному коментарі журналісту інтернет-видання Новости Украины – From-UA розповів правозахисник, член правління Української Гельсінської Спілки Володимир Чемерис.

На думку нашого співрозмовника, ні у кого не викликає сумнівів, що «плівки Онищенка» є справжніми.

«Представники Адміністрації президента і “Народного фронту”, які теж фігурують в тих плівках, заявляють про те, що це фейк. Очевидно, що просто спростувати їх інакшим способом не можна, тому й йдуть такі заяви. Але я думаю, що експертиза, про яку говорив Онищенко і яка була вже зроблена на Заході, показала, що це все є правдою. Насправді, по великому рахунку, нічого нового для українського суспільства не відкрили», - додає експерт.

На думку Володимира Чемериса, ці плівки - матеріал для відкриття відповідних кримінальних справ, антикорупційних в тому числі.

«Але я думаю, що ані Генпрокуратура, яка абсолютно підконтрольна президентові, ані НАБУ, яке підконтрольне нашім друзям зі США, зараз ніяких правових дій не вчинятимуть, посилаючись то на необхідність експертизи, то на недостатність доказів. Питання в тому, що, очевидно, що наші друзі з Вашингтону прекрасно знають про ті випадки і про багато інших, які пов'язані з президентом в тому числі: це і Панамські списки, і інші речі, але поки ще, перефразовуючи американських політиків, “він сукин син, але це наш сукин син”. Тому зараз, очевидно, немає відмашки з Вашингтонського обкому для того, щоб починати відповідне кримінальне переслідування Порошенка і його оточення», - констатує наш співрозмовник.

«Ці плівки - звичайно, удар по рейтингу президента, і я думаю, для того, щоб відволікати увагу від цієї справи, починають педалювати церковне питання і багато інших речей, щоб люди говорили більше про це, а не про плівки», - додає Чемирис.