Кармазін розповів, для чого насправді в Україні створюється так багато антикорупційних органів
15.05.2018 12:10

Суттєвого впливу на боротьбу з корупцією так званий Антикорупційний суд не створить. Про це в ексклюзивному коментарі інтернет-виданню Новости Украины – From-UA розповів колишній суддя і екс-нардеп Юрій Кармазін.

На думку нашого співрозмовника, абсолютно всі суди в Україні мають бути антикорупційними.

«Конституція ніяких судів інших не виділяє. Корупційних судів взагалі не має бути. Справа в тому, що ми сьогодні маємо корупційного президента, корупційний уряд, корупційну ВР і всі органи, які вони створювали, в тому числі і корупційні суди. І той суд, як ви його не називайте - чи Антикорупційний, чи якій, - якщо вони до нього доторкалися, то він також буде носити таку складову», - зазначає експерт.

За словами Кармазіна, зараз ми спостерігаємо «продовження теми по відволіканню суспільства від суспільно важливих проблем».

«Чим закінчиться це відволікання? Безперечно, воно закінчиться прийняттям закону про т.з. Антикорупційний суд. Чи буде він успішним? Я б, скоріше, говорив не про успішність суду, а про успішність боротьби з корупцією. Боротьба з корупцією не ведеться конкретно з окремим індивідуумом, з окремим корупціонером, бо корупція — це соціально-політичне явище. Вона існую у всьому світі — ми зараз побачили купу корупційних скандалів, навіть США, це по-перше. А по-друге, вживаються заходи для того, щоб її мінімізувати, і це в більшості країн світу вдається. У нас ці заходи не вживаються, от для того, щоб не вживати, йде розмусолювання про Антикорупційний суд», - пояснює наш співрозмовник.

«Як колишній керівник комітету з питань боротьби з організованої злочинності стверджую, що створення такої маси антикорупційних органів, як НАБУ, НАЗК, САП, агенція з управління активами, управління К в СБУ, економічна поліція в поліції та інші, які зараз створюються, - це фактично розпилення боротьби з корупцією, і з цими явищами в уряді просто йде розподіл потоків корупції. Тобто суттєвого впливу на боротьбу з корупцією цей т.з. Антикорупційний суд не створить. А чому це сталося? Із-за ілюзії знань у тих, хто очолив в тому числі парламент, уряд і антикорупційний комітет», - додає Кармазін.