«Кулуарне підвищення» вартості проїзду і колапс у центрі Києва: Павловський розповів, кому треба «дякувати»
18.05.2018 12:22

Підвищення вартості проїзду у всіх видах комунального транспорту Києва пов'язано з некомпетентністю київської міської влади. Про це в ексклюзивному коментарі інтернет-виданню Новости Украины – From-UA розповів експерт з питань соціальної політики Андрій Павловський.

За словами експерта, підвищення вартості проїзду у всіх видах комунального транспорту міста відбулося практично без погодження з депутатським корпусом Київської міської ради.

«Я думаю, що багато би депутатів, якщо б про це дізнались, виступили б проти. А це відбулося без громадського практично обговорення. Може, якихось фальшивих активістів в якості громадськості там і залучали, але я не чув, щоб було широко висвітлено публічно це в пресі. А закон вимагає від київської влади при прийнятті подібних рішень широкого громадського обговорення, винесення на сесію Київської міської ради. Все це відбулось, на жаль, таємно в кулуарний спосіб», - зазначає співрозмовник видання.

З іншого боку, продовжує Павловський, кияни в соціальних мережах справедливо питають, що, на жаль, підвищення ціні в 2 рази не тягне за собою підвищення хоча б на 10% підвищення якості надання транспортних послуг.

«Тобто ми спостерігаємо «хотєлки» чиновників і тих комерсантів, які при київській міській владі на всьому цьому заробляють. Вони дійсно отримають свої надприбутки за рахунок того, що вони залазять в черговий раз в кишені пересічних киян. Я думаю, що якщо б Кличко з такими гаслами йшов на вибори міського голови, то його точна б не обрали. А він нам не обіцяв, що підвищить вдвічі проїзд в комунальному транспорті, майже на стільки ж квартплату. Навпаки, клеїли його листовочки, що київський міський голова не буде підвищувати ціни на квартплату, а, виходить, що надурив, збрехав відверто, тому що підвищили, хоча була його передвиборна обіцянка. Що тут скажеш? Треба дякувати Віталіку», - констатує експерт.

«Крім того, що підвищили вдвічі ціни на транспорт, ще й фактично майже на місяць влаштували транспортний колапс в центрі міста - перекрили повністю весь центр міста за 3 тижня до футболу. В нормальних європейських країнах, де нормальний менеджмент в столиці, до подібних заходів готують фан-зону за ніч. Я думаю, що все це пов'язано з некомпетентністю київської міської влади», - додає Павловський.