Степан Хмара пояснив, чому на Заході ніхто не згадує про військову агресію РФ в Україні
18.05.2018 12:34

Україна нічого не робить для повернення окупованих територій. Про це в ексклюзивному коментарі журналісту інтернет-видання Новости Украины – From-UA розповів український націоналіст і політичний діяч, радянський дисидент, один із засновників Української республіканської партії, Герой України Степан Хмара.

За словами нашого співрозмовника, самі по собі окуповані Росією території до складу України не повернуться.

«Україна для того нічого не робить. Україна не визнає Росію воюючою стороною. Вона просто хитрує, маніпулює. Президент не виконав жодної умові конституційної по відношенню до агресора. Він не ввів воєнний стан, а в Конституції були прописані всі умови для того, щоб ввести воєнний стан. Він не виконав закон про оборону. Досі не розірвані дипломатичні відносини, то про яку деокупацію може йти мова? Ніде на Заході ви не почуєте про військову агресію Росії в Україні, або про війну Росії проти України, бо Україна цих умов не виконала, і всі кажуть — конфлікт на сході України, конфлікт на Донбасі, допомога Росії терористам, але не окупація», - перераховує експерт.

«Якщо б Україна розірвала відносини і таким чином визнала б Росію по справжньому агресором юридично, то такі б установи, як «РИА Новости» ліквідовувались би моментально. То про яке звільнення територій може йтись? Вони не визнаються окупованими. Т.з. республіки ОРДЛО воюють проти центральної влади, проти хунти - от як трактується», - додає наш співрозмовник.

На думку експерта, справа проти РИА “Новости” взагалі нічим не закінчиться.

«На фронті бойові дії вибіркові, сповільненої інтенсивності, але йде масивна психологічна інформаційна атака всередині. Ви подивиться, що собі дозволяє канал News One — на це просто страшно дивитися. Вони прямо заявляють, що ми прийдемо, спочатку дезінтегруємо Україну і наведемо порядок. Йде постійна інформаційна атака. СБУ практично не працює, виглядає так, що ловить мух», - каже Степан Хмара.