Магда пояснив, як варто ставитися до резонансної заяви Волкера
18.05.2018 12:46

Повзуча ескалація на Сході України буде тривати і далі протягом доволі тривалого часу. Про це в ексклюзивному коментарі журналісту інтернет-видання Новости Украины – From-UA розповів кандидат політичних наук, політичний експерт, журналіст Євген Магда.

Коментуючи заяву спецпредставника США у справах України Курта Волкера про те, що окуповані Росією території вже не повернуться до складу України, наш співрозмовник зазначає наступне: «По-перше, паузу у перемовинах взяли не Волкер і Сурков, а Росія, тому що м'яч власне на їхньому полі. Зараз в Росії поширюються чутки про те, що Сурков втратив свої позиції радника Путіна і, відповідно, перестане впливати на процес врегулювання на Донбасі, з одного боку. З іншого боку, тут треба бути відвертим: Сурков не зумів, як на мене, продемонструвати якогось високого успіху в пошуку таких кроків, які б поставили Волкера в тупик. Треба звернути увагу на той факт, що Волкер став спецпредставником по Україні єдиним і першим за всі роки незалежності, і це теж вагомий фактор».

Крім того, додає експерт, Росія не зацікавлена у врегулюванні конфлікту на Донбасі.

«Кремлю цей конфлікт потрібен для того, щоб впливати на Україну, тому можна говорити, що повзуча ескалація буде тривати і далі протягом доволі тривалого часу. Як довго? Я думаю, що зараз цього ніхто не скаже», - резюмує Магда.