Підвищення вартості проїзду у Києві: Луценко розповів, що відбувається насправді
18.05.2018 12:58

Схему корупції на жетонах в метро прибрали, а все інше залишається під великим знаком питання. Про це в ексклюзивному коментарі інтернет-виданню Новости Украины – From-UA розповів народний депутат фракції «Батьківщина», активіст Євромайдану, боєць батальйону «Азов» Ігор Луценко.

Коментуючи підвищення вартості проїзду у всіх видах комунального транспорту Києва, наш співрозмовник зазначає наступне: «По-перше, проблема у тому, що взагалі сфера транспорту у нас надзвичайно криміналізована. Найбільш привабливі маршрути віддаються приватним перевізникам, які оперують маршрутками, які є незручними, екологічно шкідливими тощо. Десь на початку 90-х, коли система управління була розвалена, так, маршрутки мали право на життя, але вже років 15-20, як про них треба було вже забути».

«По-друге, є проблема з поставками. Тобто схеми закупок нашого рухомого складу, це стосується метрополітену, автобусів, тролейбусів і трамваїв — вони всі абсолютно не прозорі. І це дуже сильно впливає на тариф», - додає експерт.

«І третє - це реклама, там абсолютна непрозорість. Колосальні гроші витрачаються за рекламу, вона агресивно-ефективна, діватися нема куди», - каже Луценко.

Також експерт звертає увагу на проблему, яка стоїть за межею Києва зокрема.

«Є, комунальне підприємство “Київенерго”, воно виробляє і поставляє електрику, генерує тепло і т.д. Раніше ним управляв Ахметов. Власне зараз тариф, якій на електроенергію, а він є найголовнішою складовою собівартості цього проїзду, то цей тариф штучно завищений у нас в державі», - пояснює співрозмовник видання.

«Дійсно, прибрали схему корупції на жетонах в метро - це єдине, що я побачив, що там змінилось. Все інше залишається під великим знаком питання», - констатує Ігор Луценко.