Деокупація або психологічна втома? Політолог Яхно назвала можливі причини звільнення Жебрівського
12.06.2018 12:22

Існує декілька можливих причин небажання Жебрівського залишатися головою Донецької обласної державної адміністрації. Про це в ексклюзивному коментарі інтернет-виданню Новости Украины – From-UA розповіла український політолог, директор Інституту національної стратегії України Олеся Яхно.

На думку нашої співрозмовниці, Павло Жебрівський в найближчій перспективі сам пояснить свої мотиви та пояснить, чому він йде у відставку.

«На мою думку, це можуть бути речі, як пов'язані з запланованими змінами і реалістичністю можливої миротворчої місії, так і абсолютно не пов'язані. Ми не знаємо, якій часовий проміжок для себе розглядав Жебрівський, коли йшов на цю посаду, тому що всі прекрасно розуміють, що це непросте місце роботи. Тому я висловлю припущення, що, можливо, Жебрівський з самого початку розглядав для себе якісь часовий проміжок», - каже експерт.

Можливо, продовжує пані Яхно, бажання відмовитися від посади пов'язане з загостренням військових дій і з можливою психологічною втомою Жебрівського.

«А можливо, це дійсно пов'язано з активними кроками в напрямку деокупації територій, з миротворчою місією, розведенням сил тощо», - додає політолог.