Хмара про покарання за незаконний перетин кордону: Це спрацює з західними сусідами. А як бути з РФ?
21.06.2018 12:46

Оскільки РФ є державою-агресором, росіянам взагалі нічого робити на території України. Про це в ексклюзивному коментарі журналісту інтернет-видання Новости Украины – From-UA розповів український націоналіст і політичний діяч, радянський дисидент, один із засновників Української республіканської партії, Герой України Степан Хмара.

За думку нашого співрозмовника, повернення кримінальної відповідальності за незаконний перетин кордону матиме значення лише на кордоні з нашими західними сусідами.

«А як бути з російським, який прозорий? Поки ми не розірвемо дипломатичних відносин і всіх відносин з РФ, ми не виграємо цю війну», - каже експерт.

«Але якщо закрити очі на те, що я тільки що сказав, то ніби правильно це — кримінальна відповідальність за незаконний перетин кордону повинна бути. А як бути з кордоном з Росією, який нагадує відкриті ворота? Це ж кордон з державою-агресором, яка воює, яка розв'язала війну проти українців. Бачите, якій парадокс, а про це навіть ніхто не говорить. Про це не говорить ані президент, ані парламент», - констатує політик.

За словами Степана Хмари, росіяни, оскільки РФ є державою-агресором, не мають взагалі в'їжджати на територію України.

«Але там працюють мільйони наших громадян. У нас йде війна, але юридично у нас внутрішній конфлікт. Поки ми не назвемо речі своїми іменами, в тому числі владі не вкажемо на це, то нічого не буде», - резюмував експерт.