Соціолог Бекешкіна розповіла українцям, чому не варто боятися перепису населення
20.07.2018 12:22

Українці не мають боятися перепису населення. Це просто об'єктивна вимога, яку треба виконати. Про це в коментарі інтернет-виданню Новости Украины – From-UA повідомила соціолог, старший науковий співробітник Інституту соціології НАН України та глава фонду Демократичні ініціативи імені Ілька Кучеріва Ірина Бекешкіна.

За словами нашої співрозмовниці, рішення Кабміну про проведення пробного перепису населення в Україні не є чимось особливим.

«У світі, принаймні в цивілізованих країнах, прийнято раз на 10 років проводити перепис населення. Ми пропустили в 2010 році. Наступне має бути проведене в 2019-2021 роках, тобто всі країни роблять це приблизно в один рік. І зараз треба вирішувати — ми робимо чи ні», - каже експерт.

За словами спеціаліста перепис покаже реальну чисельність населення України.

«Дослідження покаже інші пропорції між регіонами, інші можуть бути пропорції між містом і селом. Адже певна частина східних регіонів виїхала, причому не завжди в межах України, а виїхала за межі держави. Подобається це комусь чи ні, але очевидно, що населення буде менше. Але, з іншого боку, я думаю, що не настільки, як лякають, мовляв, виїхало 8-10 мілйонів. Тобто менше будуть говорити дурниць», - констатує Бекешкіна.

«Тут нічого боятися. Це просто об'єктивна вимога, яку треба виконати», - додає експерт.