В Україні в 1,5 рази підскочать тарифи на електроенергію
04.08.2018 11:43

В Україні економічно обґрунтована вартість електроенергії вже вища за 2,6 грн за кВт * год (на даний момент при споживанні менше 100 кВт * год — 0,9 грн, від 100 кВт * год — 1,68 грн). Цього року тариф не переглядатимуть, подорожчання очікується в липні 2019 року.

Про це OBOZREVATEL повідомили в Національній комісії в сферах енергетики і комунальних послуг. Так, діючий тариф на електроенергію фактично покриває тільки половину реальних витрат. Щоб компенсувати різницю, чиновники завищують тарифи на «струм» для промисловості. У цьому році підвищувати вартість електроенергії не будуть, а економічно обгрунтована ціна зрівняється з фактичною в липні 2019 року.

Так, на даний момент у комісії не планують переглядати тарифи до зазначеної дати. Однак при цьому чиновники припускають: цілком можливо, що подорожчання відбудеться в наступному році, але раніше липня — для пом’якшення зростання. Як відомо, рівно за рік в Україні запуститься ринок електроенергії. Тому тарифи будуть визначатися ринковими умовами і стануть економічно обґрунтованими.

При цьому через якийсь час ціни можуть знову знизитися в результаті конкуренції.