Генерал Лопата розповів, що мають отримувати українські солдати окрім зарплати
18.09.2018 12:49

Ми не можемо сьогодні відривати армію від суспільства. Про це в ексклюзивному коментарі журналісту інтернет-видання Новости Украины – From-UA розповів український військовий діяч, генерал-полковник Анатолій Лопата.

За словами експерта, у українського солдата повинна бути зарплата кваліфікованого працівника.

«Ми не можемо сьогодні відривати армію від суспільства. Ми не можемо сьогодні рівняти зарплати наших працівників і працівників Європи і США, і звичайно ж, військових, які отримають там в рази більше, ніж наші люди. Але кваліфікований працівник сьогодні в народному господарстві отримує не менше 10 тисяч», - звертає увагу співрозмовник видання.

Треба обов'язково подбати про виконання соціальних програм та про страховку людей на випадок тяжкого поранення.

«Я вже не кажу про загибель людей, де повинні бути захищені їхні діти, сім'ї, батьки. Треба обов'язково подивитися на виконання тих законів, які передбачалися для учасників бойових дій стосовно виділення земельних ділянок. Можливо, треба подумати над пільгами у транспорті, про безкоштовне навчання у вищих навчальних закладах. Якщо контрактник готовий за станом здоров'я вступити до вищих навчальних закладів Міноборони або інших силових структур, то це повинно бути завжди пріоритетним для них», - додає експерт.