Мороз про Тимошенко: Більшого фарисея в політиці знайти важко, і ось чому
19.09.2018 11:10

Нічого нового в тому, що сьогодні пропонує Юлія Тимошенко українцям, немає. Про це в ексклюзивному коментарі журналісту інтернет-видання Новости Украины – From-UA розповів український політик та громадський діяч, Голова Верховної Ради України у 1994–1998 та 2006–2007 роках Олександр Мороз.

За словами нашого співрозмовника, більшого фарисея в політиці за Юлію Тимошенко знайти важко.

«Справа у тому, що Юлія Тимошенко має сьогодні рейтинг, який, власне кажучи, якщо б вона увійшла у другу частину виборів чи в другий тур, то взяла б приблизно такий процент, який зараз у неї рейтинг. Я б не хотів, щоб це сприймали як суб'єктивну або специфічну думку стосовно неї, але більшого фарисея в політиці важко знайти, тобто вона говорить одне, а робить інше, має за намір своє», - каже політик.

«Наприклад, ми бачимо сьогодні на кожному перехресті бігборди з її «новим курсом, новою стратегією» тощо. Але насправді нічого нового в тому, що вона пропонує, немає. Але коли ми слухаємо про її боротьбу за зменшення тарифів або ще щось, то треба запитати: а хто підписував відповідні документи, які дали старт для гонки тарифів для споживачів газу? А хто ініціював, будучи віце-прем'єром з питань енергетики, приватизацію перших двох обленерго, після чого за тиждень по всій країні вдвічі підскочили тарифи на електроенергію? Або хто добивався створення умов для того, щоб перетворити землю на товар, поширюючи інформацію, нібито це турбота про селян?», - додає Мороз.

Всі ці дії, наголошує експерт, є фарисейством, як і гасло «Безпека України в НАТО, а майбутнє в ЄС».

«Вона ж прекрасно розуміє, що ані там, ані там Україні в найближчій перспективі не бути. Навіщо, вибачте, цю дурню ліпити на бігбордах? Мабуть, щоб показати в одному кінці світу, що ми продовжуємо курс європейський, а Росії говорити речі очевидно протилежні, отримавши там і там дозвіл на таку рекламу. Я ще раз повторюю, що це є просто демонстрація фарисейства, а за Святим писанням це найбільший гріх», - констатує співрозмовник видання.